Palvelut

Historia

Kivisalmessa on ollut palvelutoimintaa vuodesta 1978 lähtien jo kahdessa sukupolvessa. Aluksi tarjottiin lomapalvelua maatilamatkailun merkeissä. Sukupolven vaihdoksen myötä vuonna 1990 toiminta kääntyi hoitoon ja hoivaan, jolloin kodista tuli perhehoitokoti. 1.1.1998 toiminta muuttui ammatilliseksi ja Kivisalmesta tuli kehitysvammaisten hoitokoti.

Ohjattu palveluasuminen

Tarjoamme aikuisille, yli 18-vuotiaille kehitysvammaisille ohjattua palveluasumista. Lisäksi meiltä voi ostaa tukipalveluita itsenäisesti asuvien kehitysvammaisten koteihin sijaintipaikkakuntamme Pieksämäen alueelle. Tukipalvelut voivat olla päivittäisten kodin askareiden avustamista, neuvomista ja ohjaamista (siivous, kaupassa käynti, ruuanlaitto ja muu asioiden hoitaminen).

Asiakkaamme ovat henkilöitä, jotka eivät selviä yksinasumisessa, mutta eivät tarvitse jatkuvaa valvontaa. Tavoitteenamme on saada asiakas toimimaan jokapäiväisissä tilanteissa ohjauksen, neuvonnan ja opastuksen avulla mahdollisimman omatoimisesti. Asiakkaiden ohjauksessa toimimme kuntouttavalla työotteella ja toteutamme Green care -menetelmää. Eri vuodenajat tarjoavat mahdollisuuden niin sisällä kuin ulkona tapahtuvaan työtoimintaan ja harrastuksiin.

Hoitokodissamme asiakkaat otetaan yksilöinä huomioon. Asiakkaiden toiveita ja tarpeita huomioidaan ja niihin pyritään vastaamaan mahdollisimman hyvin. Päivätoiminnan suunnittelussa asiakkaiden toiveet ja voimavarat huomioidaan asiakaskohtaisesti. Asiakkaat käyvät päivätoiminnassa, työssä tai koulussa kodin ulkopuolella arkisin. Tuemme asiakkaan suhteita omaisiin ja läheisiin. Yksityisyyden kunnioittamiseen kiinnitämme erityistä huomiota.

Koti ja sijainti

Hoitokotimme on saneerattu maalaistalosta. Kodissamme on 10 asiakaspaikkaa. Jokaisella asiakkaalla on oma huone. Yhteisessä käytössä on oleskelutila, ruokailutila ja saunatilat. Ympärivuorokautisen turvan takaa se, että yrittäjä asuu samassa pihapiirissä. Lisäksi asiakkailla on omissa huoneissa käytössään hälyttimet.

Sijaitsemme Pieksämäellä, Karjalankylässä Naarajärven rannalla. Pieksämäen keskustaan on matkaa n. 10 km ja Naarajärven taajamaan n. 5 km. Katso sijaintimme. Ympäristömme on terapeuttinen maalaisympäristö, jossa toteutamme Green Care toimintaa. Hoitokodissa on myös eläimiä: kissoja, koiria, lampaita ja hevosia. Eläimet ovat asiakkaiden terapeutteja ja monelle hellyyden kohde.